المقلوبة طريقة كمودية جديدة
صفحة 1 من اصل 1
المقلوبة طريقة كمودية جديدة
انا مراتى بتعمل اكلة دمار عبارة عن عينة من كل حاجة فى الثلاجة والمطبخ والجيران
المقادير
شوية بسلة شوية كوسة شوية اى حاجة فيها خضار
شوية رز اى حاجة تلاقيها قدمها
اجزاء فراخ
طريقة العمل***
هنخلط الليلة دى كلها مع بعضها
ثم نحط نصف المقادير فى طاجن ( حلة لأ ) ثم نضع الفراخ ثم نضع النصف الاخر
مش عارف هى بتحط شربه ولالا
ومش عارف مقادير الملح بصرحة
جربوها كدة وبالهنا والشفا
وابقوا قابلونى
المقادير
شوية بسلة شوية كوسة شوية اى حاجة فيها خضار
شوية رز اى حاجة تلاقيها قدمها
اجزاء فراخ
طريقة العمل***
هنخلط الليلة دى كلها مع بعضها
ثم نحط نصف المقادير فى طاجن ( حلة لأ ) ثم نضع الفراخ ثم نضع النصف الاخر
مش عارف هى بتحط شربه ولالا
ومش عارف مقادير الملح بصرحة
جربوها كدة وبالهنا والشفا
وابقوا قابلونى
عماد الدين- الكنج
- عدد المساهمات : 471
تاريخ التسجيل : 21/10/2009
العمر : 49
بطاقة الشخصية
لعب الدوار: 9
رد: المقلوبة طريقة كمودية جديدة
نسيت اقول مقلوبة لية
لانها بتقلب الطاجن فى طبق
ثم تقوم بتقديمه
لانها بتقلب الطاجن فى طبق
ثم تقوم بتقديمه
عماد الدين- الكنج
- عدد المساهمات : 471
تاريخ التسجيل : 21/10/2009
العمر : 49
بطاقة الشخصية
لعب الدوار: 9
رد: المقلوبة طريقة كمودية جديدة
طريقة عمل المقلوبة
و نرتب قطع الدجاج أعلى البندورة و تكون مقلوبة
ثم نوزع عليها البصل و الثوم و البطاطس و الباذنجان بالتساوي في جميع الطنجرة
ننثر الأرز على المكونات و لابد ان يكون مستوي في جميع الاتجاهات
و هناك خطوة من ابتكاري هي قبل أن اضع المرق اضع الطنجرة على النار حتى تستوي البندورة و تحمر الدجاج
ثم نصب مقدار المرق المناسب على الأرز
و نترك النار مرتفعه الى ان تغلي المكونات و نخفض النار و نغطي الطنجرة و نتركها حوالي الربع ساعة بعدها نكشف عنها بحيث تكون ناضجة و نقلبها في طبق مناسب و نترك الطنجرة عليها مقلوبة حوالي من ربع ساعلى الى نصف ساعة حتى تأخذ المكونات شكل القالب و بعد ذلك نبعد الطنجرة بحذر و تزين باللورز المحمر و شرائح الليمون و البقدونس و الخس و انا اضفت أيضا الفليفلة الحمرة و الف صحتين على قلوبكم عزيزاتي
وهذه صورة الطبق النهائية
و نرتب قطع الدجاج أعلى البندورة و تكون مقلوبة
ثم نوزع عليها البصل و الثوم و البطاطس و الباذنجان بالتساوي في جميع الطنجرة
ننثر الأرز على المكونات و لابد ان يكون مستوي في جميع الاتجاهات
و هناك خطوة من ابتكاري هي قبل أن اضع المرق اضع الطنجرة على النار حتى تستوي البندورة و تحمر الدجاج
ثم نصب مقدار المرق المناسب على الأرز
و نترك النار مرتفعه الى ان تغلي المكونات و نخفض النار و نغطي الطنجرة و نتركها حوالي الربع ساعة بعدها نكشف عنها بحيث تكون ناضجة و نقلبها في طبق مناسب و نترك الطنجرة عليها مقلوبة حوالي من ربع ساعلى الى نصف ساعة حتى تأخذ المكونات شكل القالب و بعد ذلك نبعد الطنجرة بحذر و تزين باللورز المحمر و شرائح الليمون و البقدونس و الخس و انا اضفت أيضا الفليفلة الحمرة و الف صحتين على قلوبكم عزيزاتي
وهذه صورة الطبق النهائية
عماد الدين- الكنج
- عدد المساهمات : 471
تاريخ التسجيل : 21/10/2009
العمر : 49
بطاقة الشخصية
لعب الدوار: 9
مواضيع مماثلة
» طريقة عمل بيتزا هت
» 5 وفيات جديدة بإنفلونزا الخنازير في مصر بـ أول أيام 2010
» كريم عبد السلام يكتب قصيدة جديدة: 25 يناير
» طريقة عمل الهوت شوكلت
» طريقة عمل بيتزا كرست المقرمشة
» 5 وفيات جديدة بإنفلونزا الخنازير في مصر بـ أول أيام 2010
» كريم عبد السلام يكتب قصيدة جديدة: 25 يناير
» طريقة عمل الهوت شوكلت
» طريقة عمل بيتزا كرست المقرمشة
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى